Een weekend in de kleur van het natuurlijke indigo

February 27, 2018

Bijna twee jaar geleden gooiden de tweelingszussen Alexandra en Ségolène Jacmin hun talenten samen om een uniek concept te creëren: FAÇON JACMIN, een kledinglijn voor vrouwen die volledig gefabriceerd wordt in Japanse denim.

 

 

Tegenpolen? Noem het complementair!

FAÇON JACMIN is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen twee zussen. Alexandra, modeontwerpster, heeft haar strepen verdiend bij Maison Margiela en J-P Gaultier. Ségolène, burgerlijk ingenieur en ondernemer, heeft in de consultancy gewerkt. Tegenpolen, zeg je? Complementair antwoorden zij! Ze vinden elkaar terug in hun hoge kwaliteitseisen, vastberadenheid en gevoel voor avontuur. FAÇON JACMIN haalt denim uit de context van 'een jeansbroek' en pakt uit met een volledige collectie van oversized blouses tot sjaals en zwierige kleedjes.

 

 

Vorig jaar onthulden de zussen hun garderobe van tijdloze stukken tijdens hun exclusieve showroom op de Paris Fashion Week. Na een intens jaar met de mobiele boetiek - een oldtimer busje dat volledig omgebouwd is tot een chic en cosy winkeltje - openden ze in september vorig jaar hun ‘Denim Gallery’ in Brussel. In de galerij kan je hun laatste creaties vinden, hun creatietekeningen bekijken, maar ze illustreren er ook de Japanse denim-ambacht. De denims die door het merk worden gebruikt, komen namelijk uit Japan, een land dat bekend staat voor de knowhow en het gebruik van traditionele machines die een hogere kwaliteit van jeansstof produceren. Wel maken ze er een erezaak van om de confectie volledig in Europa te houden bij een atelier waar modehuizen als Chloé, Balmain en Sonia Rickiel vaste klant zijn.

 

Het weekend van 9, 10 en 11 maart kan je de meisjes en hun collectie denimwear vinden in The Box - u ongetwijfeld welbekend. Speaking of DENIM in Bruges!

 

Vrijdag 9 maart // 12u-20u
Zaterdag & Zondag 10-11 maart // 11u-18u

The Box Brugge – Academiestraat 14

fb.com./faconjacmin

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload