Postbar

March 4, 2020

Post vatten doe je voortaan nergens anders meer dan halfweg de Langestraat. Postbar, de nieuwe glinsterende parel binnenin het Brugse stratenplan. Een absolute voltreffer en opnieuw een argument dat deze lange straat de rode draad vormt doorheen de geestigste buurt van Brugge. Het zal dan ook niemand verwonderen dat een uiterst geestig koppel hier een nog geestiger concept uit de kasseien stampt.

 

Zaakvoerdster Tine, de vrouw van Miguel, kwam enkele jaren geleden tijdens een doordeweekse droomsessie op het idee om een bar rond de traditie van de postzegel te bouwen. In tijden waar belachelijk veel communicatie via het internet de wereld rondgaat, snakken we steeds meer naar de goeie oude tijd waar men een brief perfect geplooid in de enveloppe glijdt, om dan met afgemeten nauwkeurigheid de juiste millimeters lijm te belikken en daarmee de brief te verzegelen, tot hij vol opwinding netjes wordt opengesneden of roekeloos wordt opengereten. En hoewel de postkaartjescultuur nooit helemaal weg was, brengt Tine deze wel terug, zij het naar een volledig nieuw niveau. En hoe: in deze stralende bar kom je een kaartje schrijven om op te sturen naar waar ook ter wereld. Let wel: het zijn niet zomaar kaartjes. Hier vind je een uiterst uitgebreid arsenaal aan geniale postkaartjes die door artiesten van over de hele planeet werden ontworpen. Is je kaartje klaar dan hoef je het enkel aan de bar te overhandigen, een datum en tijdstip vast te leggen wanneer het kaartje dient aan te komen en dan krijgt jouw post een plaatsje in een prachtig rek boven de bar alvorens die op het juiste moment gepost wordt.

Iedereen krijgt graag een kaartje, het zijn echter de woorden waar goed over werd nagedacht die je het diepst raken. Voor het delen van een lach, een traan of ergens daartussenin: wie een geslaagde postkaart wil schrijven neemt daar best een geestverruimende thee, kwaliteitskoffie of een smaakvol biobiertje bij. Maar vooral en des te belangrijk: post schrijven doe je niet op een nuchtere maag. Dat is waar Miguel in het spel komt. Deze man staat voornamelijk in voor de culinaire insteek bij Postbar. Hij is van vele markten thuis, zo zal je hem ook als bassist van Marooned en Transcoder op het podium van de Snuffel zien staan. Voor een (extreem) aantrekkelijke prijs en met de juiste strepen muziek serveert hij stimulerende ontbijtjes en volwaardige lunches zoals een deugddoende soep met een smaakmakend stuk brood, frisse pasta’s of een stevige quiche. Miguel voorziet je naast de lekkere keuken ook graag van een gezellige babbel. Er gaat weinig tijd over vooraleer je een soort Dominique Persoone in Miguel zal horen vertellen: hij ademt een soort begeesterende combinatie van passie, gezelligheid en rock&roll. Laat het in die filosofie dan ook evident zijn dat de zoetgezinde pennenvrienden hier al dan niet al schrijvend van verse patisserie kunnen smullen.

We zijn met ons allen op zoek naar de steeds schaarser wordende authenticiteit. Dat gelukzalige gevoel dat je krijgt wanneer je voelt dat je het juiste stekje vond om op originele wijze je vrije tijd in te vullen, is behoorlijk onevenaarbaar. Postbar is er zo eentje. Waar postbodes in een nostalgische bui, bronstig op hun stalen ros, door de grote ruiten turen naar de wedergeboorte van de ooit zo begeerde briefcultuur. Waar locals een warm Brugs welkom krijgen en reizigers echt willen belanden. Is het de flow die Tine en Miguel met zich meedragen en je doen geloven dat trouwen echt een goed idee kan zijn? Is het de geur van die heerlijke keuken die je doet denken aan oma’s keuken? Is het die juiste balans tussen moderne facetten binnen het krakende karakter van dit oude, vernieuwde pand? Is het een combinatie van dit alles die ervoor zorgt dat jong en oud, in alle geuren en kleuren, van hieruit brieven komen versturen? Het zou best wel eens de combinatie van dit alles kunnen zijn. Maar de voornaamste reden om hier met jezelf of geliefden (al dan niet) in de pen te kruipen is volgens allen die hier reeds waren het resultaat van de wijze waarop Tine en Miguel je hier op zo’n warme, oprechte en unieke manier doen thuiskomen.

 

Postbar vind je in de Langestraat 82.
Postbarbrugge

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload