(B)its of Dance: drie dagen dans in Brugge

February 24, 2020

Op 26, 27 en 28 februari brengen kunstencentrum KAAP, Cultuurcentrum Brugge en voor het eerst ook Concertgebouw Brugge opnieuw (B)its of Dance, een driedaagse vol vernieuwende artistieke dansinitiatieven. We gingen praten met Merel Vercoutere, artistiek coördinator podium bij kunstencentrum KAAP.
 

 

Wat maakt (B)its of Dance anders dan andere dansfestivals?
Merel: “We mikken zowel op de dansliefhebber als op de professionele danser en choreograaf. We hebben op vrijdag een makersdag die enkel toegankelijk is op uitnodiging of mits inschrijving. Op die dag komen dansers en choreografen uit zowel binnen- als buitenland samen om ideeën uit te wisselen maar ook tips & tricks te delen. Het is eigenlijk een miniconferentie, waar Brugge mee op de kaart wordt gezet als dans en creatiestad.”

Maar als je geen danser bent kun je ook naar (B)its of Dance?
“Ja, uiteraard. Het gros van het programma is open voor het grote publiek. We pakken uit met de première van Hyphen en de Belgische première van Neuer Neuer Tanz. Op vrijdag kun je ook naar FLÖKT, a flickering flow die nog in de eerste weken van de première zit.”

Hoe gebeurt de programmatie?
“Georg Weinand – de artistiek coördinator van Cultuurcentrum Brugge en Concertgebouw Brugge en ik werken nauw samen aan het programma. We kijken zowel naar de inhoud van de voorstelling als wat scherp genoeg staat om te brengen voor een toch wel zeer divers publiek. Nu we dit jaar drie organisaties hebben als partner, hebben we ook gekozen op elke locatie een dansvoorstelling te plaatsen.”

Elke avond een dansvoorstelling dus?
“Klopt, maar naast die voorstellingen hebben we ook nog iets als de open studio’s, dat is eigenlijk waar je een danscreatie in zijn eindfase ziet, net voor die in première gaat. Een ‘dressed rehearsal’ eigenlijk. Hyphen was bijvoorbeeld een open studio in (B)its of Dance vorig jaar.”

Komt elke voorstelling dan terug naar (B)its of Dance?
“Nee, niet noodzakelijk. Bij Hyphen klopte het verhaal gewoon volledig binnen (B)its of Dance.”


(B)its of Dance vindt plaats van 26 tot en met 28 februari
www.bitsofdance.be

 

WINNEN: Voor de voorstelling Flökt mogen wij 2 duotickets weggeven!

Interesse? Mail ons: info@blvrdmagazine.com

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload