Best of Brugge 2020: De Podcasts

February 4, 2020

Aan talent in Brugge geen gebrek:  met de Best of Brugge-awards bewezen Villa Bota en Het Entrepot jaar op jaar dat de locals in onze toeristische stad het meer dan waard zijn om geprezen te worden. In verschillende categorieën werden Bruggelingen die het afgelopen jaar iets betekenisvol verwezenlijkten, in de kijker gezet.  Toch drong verandering zich op.  Griet en Michiel van Het Entrepot vertellen ons de plannen.

 

 

Griet: “We willen even afstappen van het idee van een awardshow om dit te kunnen herbekijken, we merkten de laatste jaren dat de stemmingsrondes heel competitief werden bekeken, het werd allemaal iets serieuzer bevonden dan we hadden verwacht. De onderlinge concurrentie werd eigenlijk te groot, terwijl het aanvankelijk een show was met de bedoeling het talent in Brugge uit te lichten. Door middel van een jury te betrekken en spelregels te moeten gaan uitschrijven, verliezen we de connectie met de jongeren, en dat is niet de bedoeling.”

“In plaats van een awardshow of een stemronde wordt het komende jaar maandelijks gekeken wie de interessante figuren in Brugge zijn, wie het Best Of Brugge-toonbeeld is en die personen zullen in beeld gebracht worden door middel van podcasts. Het is op die manier ook meer een directe promotie voor de jongeren, dan er na een jaar een award voor te krijgen.”


Michiel: “Het is boeiender om de mensen hun verhaal te laten vertellen in een podcast dan dat het een populariteitswedstrijd is, zo hebben ze de kans om hun stem te laten horen en te vertellen waar ze mee bezig zijn, wat hen inspireert en motiveert.

Griet: “Het zal veel duidelijker zijn waarom je ‘Best of Brugge’ bent en niet meer gaan over dàt je het bent. We kunnen veel beter uitlichten waar je op dat moment mee bezig bent.”


“Het zal veel duidelijker zijn waarom je ‘Best of Brugge’ bent en niet meer gaan over dàt je het bent.”


Michiel: “Ook zal de link met Villa Bota meer zichtbaar zijn, de awardshow had an sich niet zoveel met de radiozender te maken. Achter de schermen werden de gekozen categorieën wel benoemd en ingevuld en er werd een live-uitzending van de show uitgezonden, maar dat was het ook. Er zijn veel jongeren in de Villa Bota-crew die interesse hebben in het maken van podcasts, een hart hebben voor Brugge en hieraan willen meewerken. Het is ook voor hen een kans meer betrokken te zijn met het gegeven. Tijdens Kookeet vorig jaar hebben we al enkele podcasts opgenomen, dat werkte zeer goed en de jongeren die daaraan meegewerkt hebben zijn hongerig naar meer.”

Griet: “Concreet gaan we maandelijks dus op zoek naar jonge, bruisende Bruggelingen die we kunnen uitnodigen voor een gesprek. De mensen van de Villa Bota-crew selecteerden alvast enkele interessante koppen, maar de lijst kan zeker aangevuld worden! Iedereen mag via de Instagrampagina van Villa Bota (@villabota) tips of aanbevelingen doorsturen. Er hoeft ook niet meer gedacht te worden in categorieën, die onderverdelingen zorgden ervoor dat we heel weinig ruimte hadden voor experiment. Met de podcasts kunnen we het terug breder gaan trekken, het hoeft niet persé een band te zijn, of een jonge ondernemer, maar gewoon iemand die jou of ons heeft verbaasd in 2020.”

 

In januari verschenen reeds de eerste twee afleveringen met de jongens van Cherry Picker Recordstore en de Brugse band Ventilateur. De bedoeling is om elke maand twee podcasts uit te brengen. De podcasts kan je beluisteren via Spotify of op de website van Villa Bota.  

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload