AMOK: een nieuw tiendaags festival, waarin gefocust wordt op muziek, talks en performance

November 4, 2019

Ruziemaken willen ze niet doen, opschudding verwekken, dat wel. KAAP komt met een nieuw tiendaags festival, waarin gefocust wordt op muziek, talks en performance. Tussen 8 en 17 november kan je terecht op verschillende locaties in de Brugse binnenstad. De uitvalsbasis is de AMOK Pop-up in de Sint-Jakobsstraat, het hart van de stadsrepubliek. Deze pop-up doet niet alleen dienst als ontmoetingsruimte, er is tijdens deze tiendaagse ook een vinyl pop-upshop, waar je elke dag terecht kunt voor de betere album releases van diverse Belgische (niche)labels.

 

 

Om het volledige programma uit te spitten, moet je op de website www.amokbrugge.be zijn, maar wij geven je hier enkele tips mee.

Allereerst, ze hebben ons ook uitgenodigd. Op woensdag 13 november slaan we de handen in elkaar met IKE voor een middag vol talks, poezie en muziek. In een BLVRD talk worden telkens twee gasten tegenover elkaar gezet om te spreken over een bepaald onderwerp. Brugse dichters Harm en Tochthond vertellen over hoe zij muziek met poëzie combineren. Daarna komt de Amsterdamse rapper, schrijver, komiek (en zoveel meer) zijn poëzie voorlezen. Als laatste komt de West-Vlaamse/Brusselse dichter Alex Deforce eigen werk brengen in combinatie met een dj-set.

Naast hun werk als respectievelijk zanger en gitarist bij het razend populaire Whispering Sons zijn Fenne Kuppens en Kobe Lijnens actief als oprichters en bezielers van indie label Sentimental. Tijdens Entre Pot & Pint, ‘een praatbarak voor creatievelingen’ op donderdag 14 november, geven ze tips and tricks en delen ze hun ervaringen als independent platenbazen. Nadien sluiten ze af met een dj-set gewijd aan Sentimental.

Tijdens het slotweekend van AMOK kreeg het nieuwe Brugse collectief IKE carte blanche. Onder de noemer 'Sound & Vision' presenteren ze in De Tank elektronische live-acts, opkomende dj’s en een audiovisueel kunstenparcours. Met Radio Roeien Met Riemen creëren Mats en Simon de ruimte voor alle geluiden, muziekstukken en flarden text-recordings die tot dan in hun hoofden verstopt zaten. Via dit non-hiërarchisch radiostation kunnen ze alles in de ether gooien. 'Radio Roeien met Riemen' presenteert diverse fauna & flora uit alle windstreken, gegoten in de beste kannen & kruiken.

Female voices op zondag 10 november. Het Londense NYX Electronic Drone Choir wil de rol van het traditionele vrouwenkoor opnieuw vormgeven door het volledige spectrum van de collectieve stem als instrument te verkennen. Ze maken hiervoor gebruik van nieuwe vocale technieken en live-elektronica. Als zogenoemd ‘drone choir’ creëren ze soundscapes met zowel elektronische als akoestische texturen. NYX ontwikkelt ook regelmatig creaties met andere zangeressen zoals Gazelle Twin, Hatis Noit en Iona Fortune. Speciaal voor AMOK bundelen ze de krachten met vocaliste/elektronicawizard Lynn Cassiers.

Het Brugse collectief The Grid Company specialiseert zich in elektronische muziekgenres als house, italo disco en techno en organiseerde met concepten als 'Weerwerk' een aantal succesvolle clubevents op bijzondere locaties. Onder de noemer Plug-in nodigen ze op zondagmiddag 10 november producers en creatieve beatmakers uit om te komen deelnemen aan een workshop onder leiding van een professionele producer. Gedurende de namiddag krijgt u allerhande tips and tricks, maar gaat u vooral zélf aan de slag. Op het eind van de dag worden de resultaten blootgelegd en geanalyseerd.

Tijdens AMOK nodigt TURBO drie ondernemende creatievelingen uit de muzieksector uit. Via een inspirerende keynote vertellen Vincent 'Venz' Reinders (founder van 22tracks en Radio Radio) Elisabeth Ouni, (de dame achter APolaroidStory) en Dorian Perron  (co-founder van Groover) over hun inspiraties, opstart, valkuilen en successen.

De volledige programmatie en tickets:
www.amokbrugge.be


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload