PHONORAMA stadsrepubliek: Hoe luister jij naar je buurt?

October 16, 2019

In het kader van AMOK stellen KAAP en De Stadsrepubliek zich de vraag hoe mensen nog luisteren, en meer specifiek naar het leven in de buurt rond de Sint-Jakobsstraat en in de stad. 


Samen met kunstenorganisatie Aifoon gaan we onder de noemer 'Phonorama' de komende maanden (én jaren ?) op geluidenjacht in de buurt. Deze geluidenjacht staat open voor iedereen die woont, werkt, leeft en beweegt in De Stadsrepubliek. We leren (opnieuw) luisteren, brengen typische en minder typische wijkgeluiden in kaart en onderzoeken hoe we met geluid op een artistieke manier kunnen ingrijpen in de samenleving. Het verloop en het resultaat van het traject ligt niet op voorhand vast, maar hangt af van de inbreng van buurtbewoners en iedereen die zijn oren wil spitsen in de buurt.


Onze geluidenjacht starten we tijdens de eerste editie van AMOK met een eerste geluidswandeling of 'sound walk'. Geluidskunstenaar Stijn Dickel neemt je bij de arm en laat je  op een verrassende manier de buurt ontdekken met een koptelefoon op je oren en een recorder in de aanslag. Laat je leiden door wat je hoort en wees verbaasd over de poëzie van de geluiden die ons omringen. Plots beluister je de stad veel meer in detail en valt je op hoe stadsbewoners ook op een auditieve manier met elkaar samenleven.


Na deze 'sound walk' word jij misschien wel één van de kapiteins van Phonorama. Of krijg je een 'eifoon', een opnametoestel in de vorm van een houten ei, in bruikleen om zelf op geluidenjacht te gaan.
 

 

KICK OFF + SOUNDWALK

zondag 10 november, 14u - De Republiek


Praktisch:
- deze wandeling staat open voor iedereen die woont, werkt, leeft in De Stadsrepubliek
- deelname is gratis, aantal deelnemers is beperkt, registreren via elsie@republiekbrugge.be

- graag schoenen aantrekken met zachte zolen (geen hakken bijvoorbeeld)

- de wandeling (inclusief briefing) duurt 2u

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload