WAVE expo

August 7, 2019

Wanneer de naam Stephan Vanfleteren in de eerste zin van een inleidend artikel over een aankomende expo gebruikt wordt, staan er grootse dingen te gebeuren. Het wereldbekende werk van deze klasbak heeft qua inhoud echter weinig te maken met een aankomende tentoonstelling die binnenkort de deuren opent. Ter inspiratie des te meer. De gevierde expo Surftribe van Vanfleteren droeg bij aan het sprankelende idee van de innemende Bruggelingen Bram 'Bobo' Baas en Jovi 'Jovers' Cauwels. Twee boezemvrienden die al surfend de wereld rondgaan en na een spectaculaire aaneenschakeling van verrijkende ervaringen hun avonturen als input gebruiken voor een spiksplinternieuw concept: WAVE.

 

 

Passie. Vrijheid. Rust. “Wanneer je met je plank het water raakt, blijven al je problemen op het land”, stelt Bobo. Zijn surfervaringen gingen tot nu toe ook niet altijd over door rozegeur en maneschijn geplaveide wegen, zoals het stereotiepe beeld over surfen met zich mee draagt. Net zoals Jovi, volgde Bram zijn stage als student orthopedagogie in Kovalam, India. Dit is een niet totaal onbekende plaats voor veel Bruggelingen waar je de NGO Sebastian Indian Social Projects (S.I.S.P.) vindt. Een organisatie die voor de allerarmsten het leven wat beter wenst te maken, onder andere in de vorm van een surf- en skateclub die ginds wordt geleid door de West-Vlaamse surfheld Jelle Rigole. Er worden in het weekend gratis surflessen voorzien voor kinderen die op dat moment beter niet thuis zijn, om ze te behoeden tegen diverse vormen van misbruik. Dat het een indrukwekkende stage was is dan ook licht uitgedrukt. Jovi, die daar dezelfde stage volgde knikt bevestigend. “De impact die surfen op het leven heeft is daar zo helder als water. De club zorgt voor een netwerk en sommige kinderen vinden er een weg naar de top in de surfwereld. De drang naar surfen bereikt een ongelooflijk niveau. Alle winst die op WAVE gemaakt wordt gaat dan ook integraal naar die jonge surfers en surfinnetjes.”
 

 
WAVE zelf gaat door in JH Comma. Er worden drie artiesten gehost waar we in de toekomst nog veel van zullen horen: audiovisueel toptalent Daan Verstrepen, aangevuld met Björn Haeck en Simon van Shaperslab die hun zotte surfboardcreaties gepassioneerd aan het grote publiek voorstellen. Er zal een infostand over de surfclub in Kovalam staan die door het KA Brugge centrum wordt verzorgd. Indiase haute cuisine wordt door Jarawa foodtruck voorzien. De beats zijn voor de rekening van de geprezen, immer nuchtere DJ Friendzone, de gevleugelde Joran Ver Eecke, de sexy Alexia Glensy en het nog net niet waanzinnig wereldbekende techno-duo WANSIN. Namaste baby, feest gegarandeerd!

 

Meer info: https://www.facebook.com/events/380904325762140/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload