Het Gruuthusemuseum ZKT jong & creatief talent

October 8, 2018

Ben je tussen 16 en 24 jaar en heb je zin en tijd om het stof van het Gruuthusemuseum te blazen? Doe dan mee met het project ‘Paleisje Pimpen’ van Musea Brugge.

 

 

Het Gruuthusemuseum is al enkele jaren dicht voor een grondige restauratie, maar opent in mei 2019 feestelijk de deuren. Musea Brugge en vzw De Batterie zoeken daarvoor jongeren die samen met een professionele kunstenaar één van de zalen onder handen willen nemen.

Heb je dus talenten, al dan niet verborgen? Kan je overweg met camera, hamer, pen of penseel? Ben je een muzikant, zanger of danser? Ben je een denker of ontwerper, een doener of een handige harry? Stel je dan kandidaat en kom samen met je vrienden het Gruuthusepaleis pimpen!
Je komt regelmatig samen en engageert je tot aan de opening eind mei 2019.

 

Het eindresultaat wordt een installatie op de zolder van het Gruuthusemuseum die feestelijk wordt ingehuldigd tijdens de feestelijke heropening eind mei 2019. Musea Brugge zet op die manier de filosofie van de historische figuur Lodewijk van Gruuthuse voort. Lodewijk was een gewiekst zakenman, een machtige diplomaat en een verfijnde cultuurliefhebber. Hij hield van kunst en zette zelf beeldhouwers, schilders, schrijnwerkers, glaskunstenaars en andere creatieve duizendpoten aan het werk. Treedt vandaag in hun voetsporen en geef jouw hedendaagse, artistieke interpretatie aan dit historische stadspaleis. 

 

Schrijf je in via www.paleisjepimpen.be, maar snel, want de plaatsen zijn beperkt!

Volg PaleisjePimpen via Facebook of instagram en deel de oproep met je vrienden.

Organisatie: Musea Brugge ism met vzw De Batterie
Contactpersoon: Lieven De Visch,
lieven@paleisjepimpen.be of 050 44 87 90.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload