Snip, Chop, HOORAY!

May 30, 2018

To all the ladies in the place with hair in their face ... of 'style and grace', zoals The Notorious BIG het zou zeggen: vanavond opent in een extra ruimte achteraan  The Fat Flamingo, de skateshop die eind vorig jaar zijn deuren opende in de Langestraat, een hip en jong kapsalon: SNIP CHOP HOORAY. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het geen ouderwets en typisch kapsalon, in die zin dat je er voor een permanent niet terechtkan. Voor een knipbeurt, een kleuring of een jonge make-over ben je er helemaal bij het juiste adres!

 

 

Mas - eigenaar van The Fat Flamingo - had achteraan in de winkel nog een aparte ruimte die tot op heden leegstond. Jytte -kapster- werkte tot vorig jaar nog in La Style in de Ezelstraat en was op zoek naar een kleine ruimte waar ze haar eigen klanten kon bedienen in een huiselijke sfeer. Want bij Jytte kom je niet zomaar binnen in een typisch kapsalon. Eenmaal je door de winkel heen bent (waar je als man al snel in de verleiding komt om met een nieuw kapsel ook een nieuwe T-shirt te kopen), kom je binnen in een kamer die het gevoel geeft alsof je thuis bent. Een grote tafel in het midden, roze stoelen, heel wat groen en één grote spiegel. Gezelligheid staat bovenaan.

 

"Het is misschien niet de makkelijkste naam om te onthouden,
maar zal iedereen wel opvallen"

 

"Nadat ik gestopt was in La Style, kreeg ik van veel mensen de vraag wanneer ik mijn eigen salon zou openen. Als jonge alleenstaande moeder is het natuurlijk niet makkelijk om uit het niets een grote zaak uit de grond te stampen, dus heb ik bij Mas de perfecte start gevonden. Ik werk naast mijn uren in het kapsalon drie dagen in een klerenwinkel en behoud hierdoor mijn zekerheid. Voorlopig ben ik op maandag, dinsdag en woensdag open en zal op afspraak werken, maar ik ben niet bang van een latenight shift, dus ook 's avonds kunnen mensen bij mij terecht. Binnenkort hoop ik daar ook de zaterdag te kunnen bijnemen. Eenmaal ik merk dat de zaken goed lopen, zien we wel verder."

 

"Hoe ik aan die naam kom? Ik ben een grote fan van Hiphop en R&B muziek, en op een avond was ik samen met mijn zussen aan het brainstormen op een naam. We merkten al lachend dat veel bekende hiphoptunes of -lyrics makkelijk konden omgevormd worden tot iets wat met kappen te maken heeft. Van 'Can i Snip it? Yes you can!' uit het nummer van A Tribe Called Quest of 'Bitch, Don't Snip my vibe' uit een nummer van Kendrick Lamar, tot 'Snip Chop, You don't stop' van The Sugarhill Gang. Het meest catchy vond ik 'Snip Chop Hooray', verwijzend naar een nummer van Naughty By Nature. Het is misschien niet de makkelijkste naam om te onthouden, maar zal iedereen wel opvallen."

 

 

SNIP CHOP HOORAY

Langestraat 24

Open op

Maandag-dinsdag-woensdag.

Maak een afspraak via

0485 92 80 44

 

Volg SNIP CHOP HOORAY zeker ook via Instagram en Facebook!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload