De ambitieuze momboss achter Paperie

May 17, 2018

Lori Vandyck (25) is leerkracht Nederlands en communicatie. Daarnaast werkt ze ook als Instagramblogger (@lorimariette) aan haar eigen stationery webshop Paperie en als freelance copywriter. Via www.buitenshuis.com beschrijft de globetrotter haar reiservaringen met woord en beeld. ‘Het is moeilijk om mij in één hokje te plaatsen, want mijn interesses zijn heel uiteenlopend en ik wil van alles proeven, zodat ik daar later zeker geen van spijt van kan hebben.’

 

 

 

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen Paperie Shop te beginnen?
"Ik heb het businessplan voor Paperie geschreven tijdens de eerste kraamweken van mijn dochtertje Ellie. De voorliefde voor authentiek papier, wenskaarten en dergelijke zitten in mijn bloed. Ik had nood om iets van mezelf te hebben tijdens die periode waarin ik mezelf nog wat moest leren kennen in de rol van mama. Dus ben ik me maar gaan verdiepen in de wondere wereld van webshops, online marketing en leveranciers."

Welk doelpubliek wil je het meest aanspreken?
"Qua geslacht weet ik dat ik vooral vrouwen aanspreek. De drang om een nieuw notitieboekje te kopen, is voor de meeste meisjes, jongedames en vrouwen namelijk te groot en daar wil ik graag op inspelen. De leeftijd die ik wil aanspreken, strekt zich ongeveer uit van 15 tot 55 jaar."

Vanwaar komt je passie voor papier?
"Ik heb als kind altijd heel graag geschreven met een vulpen en ik schreef meerdere verhaaltjes, want het leek mij zo leuk om eigen boeken te schrijven .Mijn kasten stonden dan ook vol met notitieboekjes. Ik ben leerkracht Nederlands geworden juist omdat ik een grote voorliefde heb voor woorden en taal. Als tiener verstuurde ik ook wereldwijd postkaarten via het platform Postcrossing."


Kies je soms ook voor gerecycleerd papier?
"Dit is eigenlijk iets wat ik niet zelf in handen heb, maar een keuze is van de leverancier met wie ik samenwerk. Ik heb een 30-tal leveranciers en de ene werkt al meer met gerecycleerde papiersoorten dan de andere."

Wat motiveert je in je job en wat zijn jouw ambities de komende jaren?
"Ik vind het moeilijk om een ambitie te omschrijven, want voor mij is het gewoon belangrijk om te blijven groeien. Dat hoeft daarvoor niet verticaal te zijn, ik wil niet per se hoger en hoger geraken. Ik wil vooral blijven bijleren over allerlei onderwerpen. Variatie is wat ik nodig heb en dat is mijn grootste ambitie: mezelf blijven uitdagen en iedere keer opnieuw uitvinden."

Waar haal je jouw inspiratie voor je bloggen en Instagramposts?
"Mijn blog heb ik drie jaar geleden opgericht. Ik reis vaak en dan hou ik altijd een plastic folder bij met alle entreetickets, kassabonnetjes en landkaarten bij voor als ik ooit iemand daarmee verder kan helpen. Enkele jaren geleden ontdekte ik dat ik evengoed mijn eigen stukje op het internet kan veroveren door die reisverhalen, -tips en -herinneringen online te delen. Buitenshuis is heel specifiek gericht op adresjes in België en daarbuiten (vooral Europa), zowel om te overnachten, als te ontbijten of te shoppen. Op Instagram (@lorimariette) is mijn interesseveld ruimer; daar deel ik zowat alles wat met lifestyle te maken heeft en dat kan heel uiteenlopend zijn. Daar is het visuele aspect de rode draad, omdat ik alles zo licht mogelijk probeer te fotograferen en na te bewerken."

Werk je als enige aan de productie van Paperie Shop of helpt er nog iemand?
"Paperie is een eenmanszaak en ik doe dus alles van boekhouding tot marketing tot social media en financiën."

Heb je nog andere hobby’s naast je job als leerkracht Nederlands en communicatie?
"Ik vermoed dat mijn leven al genoeg gevuld zit als leerkracht, mama, webshop-eigenares en blogger."

 

Neem een kijkje op paperie.shop!

 

Lori geeft op 7 juni een workshop 'Instagram tips&tricks' in Gouts&Couleurs in de Ezelstraat. Erbij zijn? Schrijf je in via paperie.shop/product/instagram-tipstricks

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload