Stördt: een mix van muziek, dans en beeldende kunst waar overal wel ergens een hoek af is

April 27, 2018

Op 30 april slaan de studenten van Vives Brugge afstudeerrichting Cultuurmanagement en Cultuur centrum Brugge de handen in elkaar. Onder het label van aMAZe serveren ze een culturele avond vol gestoorde momenten. Verwacht je aan een mix van muziek, dans en beeldende kunst waar overal wel ergens een hoek af is. Het resultaat hiervan is na wekenlang zwoegen ‘Stördt’ geworden. Dit alles vindt plaats in de Magdalenazaal te Brugge vanaf 19.00 uur. Tickets zijn beschikbaar vanaf 5 euro.

 

 

Stördt, uitgesprokken als steurd is volledig afkomstig uit het creatieve denk – en doe proces waar de studenten al een tijd mee bezig zijn.  De naam vindt zijn oorsprong terug in de Zweedse vertaling, stord, van het woord gestoord. Met de toevoeging van de letter ‘T’ was de naam van het event volledig rond.

 

Op het podium is er verscheidenheid terug te vinden van diverse culturele kunstvormen. Muziek neemt de hoofdbrok van de avond in beslag. Het Gentse noise-rocktrio Kapitan Korsakov is na drie platen een vaste waarde geworden op Belgische bodem. Na meerdere shows gespeeld te hebben in binnen-en buitenland was het hoog tijd om nog eens langs te komen op Brugse bodem.

 

Verder op de affiche vinden we SHHT terug. Hen beschrijven doe je het best met de term ‘surrealistische noise’. Na optredens over de landsgrenzen heen, tot in Slovenië, zijn we verheugd om ze op ons podium te verwelkom. Ze zijn al meerdere malen getipt geweest als dé Belgische band om in 2018 in de gaten te houden. Voor hun optreden in Brugge zullen ze dan ook alles uit de kast halen om er een waar spektakel van te maken dat meer is dan enkel muziek.

 

De derde band van de avond zijn de Bruggelingen Ventilateur. Ze serveren een instrumentale mix waar je hier en daar invloeden kan terugvinden uit rock, jazz of fusion.

 

Maar wie cultuurmanagement volgt als opleiding heeft interesses die breder reiken dan het muzikale landschap. Dit wordt weerspiegeld in de verscheidenheid binnen het culturele spectrum dat geprogrammeerd werd door de studenten. Je ogen spektakel gunnen kan dankzij de live visuals van Sander Van Belleghem. Of wat dacht je van een stomende paaldans act met The Polecats, ze verzekerden ons alvast een gestoorde choreografie inclusief een verrassend moment met livemuziek.

 

Beeldende kunst en cultuur gaan hand in hand met elkaar. Daniil Lavrovski, Davy Denduyver en Timothy Verlinde verzorgen de expo van de avond die te bewonderen valt in de foyer. Wie tegen het einde van de avond nog voldoende energie over heeft kan nog een laatste dans wagen op de beats van IT.TAKES.TWO en Surface Noise.

 

 

 

 

Tickets:

5 euro VVK / 7 euro ADD

Meer info:

ccbrugge.be / stördt.tk

amazeteam.be / ccbrugge.be / vives.be

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload