De keuze van Platform

April 13, 2018

PLATFORM laat zich het best omschrijven met de drie woorden jong, film en Brugs. Tijdens het jaar organiseren filmvoorstellingen voor jong en oud (maar vooral voor jong) in De Snuffel. Intussen zijn ze een vaste waarde geworden op het MOOOV Filmfestival. Ook dit jaar stippelen ze een parcours uit langs de vijf momenten van het MOOOV Filmfestival waar ze het meest naar uitkijken!
 

 

 

1. CULT!LIVE

Vrijdag 20 april • 20.30 • Stadsschouwburg

 

Het Gentse Raketkanon zakt af naar de Stadsschouwburg om hun nagelnieuwe soundtrack voor te stellen bij de Koreaanse cultprent OLDBOY van Park Chan-wook. Deze existentiële nagelbijter boordevol Shakespeareaans geweld met een vleugje noiserock? Lijkt ons een match made in hell!

Eventlink

 

 

 

2. PLATFORM op MOOOV: Have A Nice Day

Zaterdag 21 april20.15 • Cinema Lumière

 

Tijdens het festival organiseren we een gratis filmavond voor iedereen jonger dan 25 jaar! Op het programma: HAVE A NICE DAY. Niet de hit van Bon Jovi, wel een Chinese animatiefilm. In deze zwarte komedie volgen we Xiao Zhang, een chauffeur in dienst van een bende. Blijf na de film nog even hangen voor een drankje in ons festivalcafé! (INSCHRIJVEN IS VERPLICHT VIA DE FACEBOOKPAGINA VAN PLATFORM!)

Eventlink

 

3. Filmtip: Gabriel e a montanha

Cinema Lumière

 

Ofwel, het Braziliaanse Into The Wild. In dit waargebeurde pareltje volgen we de jonge Gabriel in zijn dodelijke roadtrip doorheen Afrika. Een echte reisfilm waarin we de laatste 70 dagen van Gabriel zijn leven te zien krijgen en waarin regisseur Felipe Barbossa op zoek gaat een antwoord op de vraag wat de jonge Braziliaan zo ver dreef. Een film die je zin zal doen krijgen om je rugzak te pakken!

 

 

4. Dijf Sanders in de talkshow

Woensdag 25 april • 19.00 • Café Almodobar

 

De Brugse muzikale tovenaar en multi-instrumentalist Dijf Sanders trok vorig jaar naar Java. Hij zocht en vond er het geluid van het Indonesische eiland. Terug in België maakte hij er een plaat mee: JAVA, wat op fantastische reacties onthaald werd. Benieuwd naar welke films belangrijk zijn voor Dijf? Kom het mee ontdekken op de talkshow!

 

5. Filmtip: Sweet Country

Cinema Lumière

 

Heel wat westerns dit jaar op MOOOV! Maar dit is er eentje waar wij echt naar uitkijken. Sam is een Aboriginal in het noorden van Australië die noodgedwongen op de vlucht moet slaan na een schietpartij waarin hij uit zelfverdediging een blanke man neerschiet. Een heksenjacht wordt geopend, al wordt in de gemeenschap ook wel de vraag gesteld of deze wel terecht is.

 

 

 

 

 

 

 

Meer info: www.mooov.be

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload