URB / ANYTHING CAN HAPPEN

March 26, 2018

Dit weekend gaat in onze eigen Brugse ‘grootstad’ de derde editie van het URB festival van start.  Een weekend lang klopt Brugge’s creatieve hart doorheen talloze jonge artiesten. Het Entrepot transformeert de Brugse stedelijke creativiteit naar een werkelijk magische week vol URBan Arts. Volgens het Entrepot wordt het alvast een onvergetelijke editie. Dit moesten we  -bij BLVRD-  toch wat nader gaan bekijken…

 

 

 

Hét festival van het jaar, URB, ineen gebokst door Het Entrepot met steun van Brugge Plus vzw, biedt ons dit jaar weer een fantastisch programma aan. Op twee main locaties komt dit al te freaky festival weer tot leven. In Het Entrepot zelf -home sweet home-  vinden we de eerste thuislocatie van het festival. Het skatepark en een aanpalend festivalterrein zal er uit de grond rijzen inclusief marktplaatsjes, kraampjes en een terras met een kaart vol URBan drinks. We kunnen ons verwachten aan het jaarlijkse skate contest waar de ongetwijfeld sfeer goed zal zitten en de DJ’s gank zijn. Lokale creatievelingen steken er onder andere de handen uit de mouwen met zelfgemaakte prints  en workshops. Het wordt een weekend vol contests, met onder andere het Belgisch Kampioenschap Streetdance. Allerhande crews vanuit het hele land komen de vetste choreografieën en freestyles brengen.

 

De tweede locatie vinden we in De  Tank op de Burg, de atelier-werkplek van Het Entrepot. Door het jaar heen is het gevuld met ateliers en een grote expositieruimte, maar tijdens het URB festival wordt het een wonderland 2.0. Een mysterieuze, veelbelovende, jonge kunstenaar zal zijn stempel drukken op De Tank en transformeert de volledige ruimte om tot een kunstinstallatie. De Tank zal zweven tussen twee werelden, volledig in thema van het festival. In deze ACHbar (Anything Can Happen Bar), zullen verschillende performances en surprise acts doorgaan. Waar kunst een platform heeft, praat De Tank voor zich.

 

In Villa Bota in het Astridpark komt de underground scene tot leven. Obscura all the way in een ruimte die je lijkt op te slokken met electronica, workshops en muzieksessies. Om het festival dit jaar meer tussen de stadswallen te houden komt er een kroegentocht doorheen de hele stad en een aangepast programma om tussen alle kroegen heen en weer te pendelen. Op diezelfde vrijdagavond zetten de winkels hun deuren ook open voor een late night shopping zodat de stad de hele nacht door licht lijkt te geven. Met een URB cocktail in de hand een winkelstraatje leggen, zouden we zeggen!

 

In de Factor Club komt er ook een bruisende afterparty met ultravrouwelijke delegatie artiesten zoals Supafly Collective, AliA en onze eigen BLVRD-dj. Met andere woorden, enkele van de meest veelbelovende dj’s van het moment.

 

Onze eigen BRUgse sUBcultuuR volledig omarmd, we mogen er zeker van zijn dat het URB festival 2018 een editie zal worden om nooit meer te vergeten!

 

Het URB festival loopt van vrijdag 30 maart tot zondag 1 april, meer informatie is er te vinden op de site van Het Entrepot en de site van URB 2017: www.URB.be

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload