The Box laat jonge ondernemers toe hun concept en producten af te toetsen vooraleer de grote stap te wagen

February 9, 2018

Samen met Handmade in Brugge en Turbo heeft ook The Box haar plekje in de (nieuwe) Makersrepubliek. Maar wat is The Box nu eigenlijk? Wij vroegen Elsie Roose, beheerder van het gegeven, om uitleg.

 

Kan je het concept van The Box even toelichten?

"The Box is een plugandplay-pand, wat betekent dat alles ‘kant-en-klaar’ aangeboden wordt om een handelszaak te beginnen. In de gebruiksprijs voor de ruimte zijn de vaste kosten zoals elektriciteit, internet, verwarming, bancontact, verzekeringen en alle nodige vergunningen inbegrepen. Ook modulair meubilair is voorzien. Ondernemers kunnen het pand voor een weekend, een week of 1 tot maximaal 3 maanden in gebruik nemen. The Box laat hen toe hun concept en producten af te toetsen. Het is de bedoeling met ons concept om jonge ondernemers die nog twijfelen over hun eigen zaak over de streep te trekken: bij ons krijgen ze de kans hun ondernemers-idee nog eens uit te testen voor ze de grote stap wagen."

 

Wat zijn de vereisten om The Box te mogen gebruiken ?

"Er zijn 2 belangrijke punten.  Vooreerst is het een vereiste dat iemand al een ondernemingsnummer heeft, de tweede vereiste is dat er een ‘verkooppunt’ wordt gecreëerd, met andere woorden: het is niet mogelijk de ruimte te huren als expositieruimte of werkruimte. Daar zijn in de Makersrepubliek andere mogelijkheden voor. The Box is écht een ‘winkel’. "

 

 

"Het is de bedoeling met ons concept om jonge ondernemers die nog twijfelen over hun eigen zaak over de streep te trekken."

 

 

'The Box' moest om onvoorziene omstandigheden vertrekken uit de locatie in de Sint-Jakobsstraat. Wat heeft de nieuwe locatie Academiestraat 14 te bieden?

"Heel veel, daar zijn we van overtuigd.  We trekken in een pand dat op het eerste zicht misschien niet zo commercieel lijkt, maar we geloven wel in de aantrekkingskracht ervan: een statig herenhuis, een goeie oppervlakte en het jaar 2018 belooft veel goeds voor de omgeving.  Ons pand huist in het 'hoofdkwartier' van de aankomende Triënnale, onze binnenkoer wordt binnenkort omgetoverd in de URB EGG, wat kan een jonge ondernemer nog meer gaan wensen?"

 

 

 

Klinkt allemaal erg goed! Wat zijn de vooruitzichten?

"Op 2 februari is The Box geopend met een heel tof concept: enkele bestaande kledingszaken hebben het initiatief genomen om een collectieve stockverkoop te doen. Fresh, Mais Oui, Boetiek Ruth en Twee meisjes hebben zich het voorbije jaar in een samenwerking gevonden om hun wintercollectie voor te stellen in de vorm van een modeshow in de – toen nog – werf van De Republiek op Autoloze zondag.  Dit bleek een succes te zijn en die samenwerking willen ze nu verder zetten."

 

Schitterend, en daarna?

"Er komen ontzettend veel vragen van geïnteresseerde ondernemers.  Dat gaat van kleinere samenwerkingen tot concept-stores met bestaande ondernemers. Ook ondernemers die het voorbije jaar The Box uitbaatten, staan in de rij om hun ‘ding’ nog eens uit te proberen, dus we maken ons geen zorgen: er is veel interesse, wij zorgen ervoor dat het pand voldoende aantrekkelijk en commerciéél is, dan is het nog enkel aan het publiek om ons op regelmatige basis te komen bezoeken."

 

The Box kan je vinden aan de rechterkant van het nieuwe Makersrepubliek-gebouw.

Heb je zelf interesse om gebruik te maken van The Box Brugge? Neem dan contact op met Elsie Roose via elsie@republiekbrugge.be.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload