MOOOV, films met zicht op de stad

February 8, 2018

Onder de noemer ‘MOOOV breekt uit’ gaat het Brugse filmfestival van half februari tot half maart op zoek naar een alternatieve manier om film te tonen. Met vijf vertoningen op vijf verschillende plaatsen in de Brugse binnenstad of net erbuiten, breekt het festival letterlijk uit de cinemazaal. We spraken Benny Haesebrouck, de drijfveer achter het Brugse filmfestival. "Deze vertoningen op niet-cinema locaties zijn door MOOOV nooit eerder gedaan. Brugge neemt hierin dus het voortouw. Dat de cinemacultuur in Vlaanderen weer wat levendiger moet worden", vindt Benny. “En daarvoor moeten we weg van de ideale omstandigheden van een cinemazaal, warm en zacht. Filmvertoningen moeten weer exclusiever en spannender worden.”

 

​​

 

 

 

Stuk voor stuk zijn het locaties die normaal niet voor het grote publiek toegankelijk zijn. Zoals de brochure me vertelt, vond MOOOV vijf bijzondere locaties die samen goed zouden zijn voor meer dan duizend jaar Brugs erfgoed. Daartoe horen de zolder van het Gruuthusemuseum, de kapel van de Poortersloge, de turnzaal van Howest, het Provinciaal Hof en het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw. Dat de Poortersloge tussen de te ontdekken plaatsen zit, is als een opendeur voor het Brugse publiek van MOOOV. Sinds kort is hun Brugse bureau namelijk daarheen verhuisd. En met deze vertoning krijg je dus een soort blik achter de schermen van het festival.

 

Het programma gaat van een echte publieksfilm, over een Argentijnse thriller tot kleinere films voor meerwaardezoekers. De eerste film Bienvenue à Marly-Gomont is zeker de meest toegankelijke, El Presidente de meest nagelbijtende en Centaur de meest geschikte voor fijnproevers. Benny kan me El Presidente het meest aanraden voor jong volk omdat het alle elementen bevat, die een goede thriller kenmerken.

 

De ticketverkoop voor het exclusieve ‘MOOOV breekt uit’ start op 1 februari. Ik zou me haasten, want voor bepaalde voorstellingen zijn slechts 50 kaartjes te verkrijgen. En geen twijfel aan, het zal een bijzondere cinema-ervaring worden. Een kruising tussen erfgoed en pop-upzaal klinkt toch écht goed, hé?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PLATFORM

Trouwens, nog meer cinefiel nieuws in Brugge. PLATFORM, de jongerenwerking van MOOOV, heeft weer drie fijne filmavonden gepland.
Op 1 februari hielden ze een oldschool cinema night – inclusief gratis popcorn – met de film Drive van Nicolas Winding Refn. Op zondag 18 februari organiseren ze hun jaarlijkse ontbijtfilm met de hilarische ironie van Duits pareltje Oh Boy. En ten slotte tonen ze op 22 maart Persona van Ingmar Bergman als verjaardagsgeschenkje aan de Zweedse regisseur, die dit jaar honderd zou worden. Hou zeker hun Facebook en Instagram in de gaten!

 

Ben je tussen de 16 en 18 jaar oud en kijk je graag film?

Denk er dan zeker over om aan de selectie voor de jongerenjury

van het filmfstival mee te doen.

Je krijgt er een gratis weekje vol film, cultuur en gezelligheid

voor in de plaats!

 

Wat PLATFORM ook nog op het menu heeft staan, is de selectie van de jongerenjury voor het filmfestival MOOOV. Elk jaar gaan vijf jongeren samen films kijken om er samen over te discussiëren en er uiteindelijk de meest indrukwekkende uit te kiezen. Ben je tussen de 16 en 18 jaar oud en kijk je graag film? Denk er dan zeker over om aan deze gezellige selectie mee te doen, die op 18 februari na de ontbijtfilm plaatsvindt. En misschien krijg je er een gratis weekje in april vol film, cultuur en gezelligheid voor in de plaats.

 

Het MOOOV-filmfestival zelf gaat dit jaar door van 18 tot 26 april 2018. Een focus ligt op de western als filmgenre, maar dan in vele vormen en kleuren. Alle info over het festival, MOOOV breekt uit en PLATFORM vind je op www.mooov.be.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload