/// SLESH zet volop in op ondernemerschap bij Brugse jeugd ///

January 11, 2018

 

Met de opening van hun nieuwe jeugdhuis in de Brugse binnenstad wil SLESH volop inzetten op ondernemerschap bij de Brugse jongeren. 

In 2018 bouwen ze SLESH verder uit tot een gezellige ontmoetingsplek en co-workingspace. Je zal er terecht kunnen om je ideeën waar te maken, gebruik te maken van de bureaus, iets te drinken in de bar ... Ook komen er enkele workshops aan! Wij sprongen eens binnen en Tom Denys legt kort uit hoe het allemaal begon.

 

“Slesh is ontstaan vanuit jeugdhuis Comma. Omdat de Comma buiten het centrum van Brugge ligt, is mijn voorganger Wannes Loosveldt vorig jaar beginnen nadenken wat we konden doen in Brugge om ondernemerschap bij de jongeren te stimuleren. Zo zijn we op het idee gekomen om een nieuw jeugdhuis op te starten. Daar komt natuurlijk heel wat bij kijken: een nieuw concept uitwerken, subsidies aanvragen, een locatie zoeken, promotie voeren... Er hing wel wat wat lobbywerk aan vast, maar uiteindelijk hebben we hier deze ruimte in de Factor Club gekregen. Nu heb ik het overgenomen van Wannes en zet ik verder in op de projectwerking.”

 

"Alle jongeren kunnen aankloppen bij Slesh. Of ze nu op het gemak een kom soep willen drinken, een klapke willen doen, wat uitrusten, discussiëren of een voorstel willen doen voor een project."

 

 

“Alle jongeren kunnen aankloppen bij Slesh. Of ze nu op het gemak een kom soep willen drinken, een klapke willen doen, wat uitrusten, discussiëren of een voorstel willen doen voor een project. Alles is in principe mogelijk! En met dat motto willen we jongeren aansporen om hun dromen na te jagen en samen te komen om hun ideeën concreet vorm te geven. Of het nu gaat om de opening van een nieuwe shishabar, een kledingzaak of een fuifconcept: we zijn er om hen te ondersteunen met de opstart van hun project.”

 

“We willen het bewust zeer laagdrempelig houden. De bar van Slesh is een startpunt, een ontmoetingsplek. En vandaaruit kijken we hoe we de jongeren kunnen ondersteunen. Wij kunnen wel zeggen: ‘je moet dat doen, of met dat voorstel komen of naar daar gaan’, maar dat werkt niet. Het moet van de jongeren zelf komen!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Daarnaast willen we met Slesh de Brugse jongeren wegwijs maken in de hele hoop organisaties die in Brugge actief zijn. Vaak weten jongeren gewoon niet dat ze subsidies kunnen aanvragen voor een project dat ze op poten willen zetten."

 

 

 

 

 

 

“Daarnaast willen we met Slesh de Brugse jongeren wegwijs maken in de hele hoop organisaties die in Brugge actief zijn. Vaak weten jongeren gewoon niet dat ze subsidies kunnen aanvragen voor een project dat ze op poten willen zetten. Gasten die verder willen ondernemen - bijvoorbeeld als ze een eigen zaak uit de grond willen stampen - kunnen we doorverwijzen naar andere organisaties die in ons netwerk zitten, zoals de Brugse jeugddienst, Haven of Turbo. Zij focussen meer op het zakelijke aspect.”

 

Het nieuwe jeugdhuis focust vooral op jongeren tussen 15 en 23 jaar. Dat zijn dus vooral laatstejaarsstudenten van de middelbare scholen en de eerste jaren hoger. “Maar we werken ook samen met andere organisaties zoals Het Entrepot of Turbo. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde doel bereiken: het ondernemerschap bij jonge gasten stimuleren. Met Turbo hebben we ook enkele scholen bezocht en ervaringen gedeeld om jongeren warm te maken. In februari zitten we ook samen met alle partners die rond ondernemerschap iets op poten willen zetten.”

 

 

 

 

Om dit alles te kunnen waarmaken is SLESH op zoek naar vrijwilligers die op zaterdag 13 januari willen helpen bij de realisatie hiervan. Ze gaan aan de slag met paletten en maken bureaus, kasten, tafels.. zodat SLESH jullie gezellige ontmoetingsplek wordt! Afspraak om 13u in SLESH, ideeën zijn natuurlijk zeker welkom! Meer info via tom@jhcomma.be of via de Facebookpagina.

 

 

 

 

Lees het volledige artikel in onze gedrukte versie BLVRD#01.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload